Zašto je Samsung Galaxy S9/S9+ idealan za ljubitelje fotografije?

Zašto je Samsung Galaxy S9/S9+ idealan za ljubitelje fotografije?
Sve vesti Tehnologija
Samsung Galaxy S9 bi iz mnogo razloga već sada mogao da ponese titulu mobilnog uređaja godine.

Ono što ga čini nenadmašnim u ovoj kategoriji između ostalog jeste i potpuno nova, revolucionarna kamera koja će potpuno oduševiti sve ljubitelje dobre fotografije.

 

Šta Galaxy S9/S9+ kameru zapravo čini revolucionarnom i šta sve možete sa njom da postignete?

 

  • Pre svega, to je dvostruka blenda: Zahvaljujući dvostrukoj blendi, ova kamera može da se prilagođava kao ljudsko oko. Sočivo kamere je, dakle, sposobno da se automatski menja u zavisnosti od različitih uslova osvetljenja, što znači da fotografije mogu biti odlične iz prve, bilo da su napravljene danju, ili noću, po svetlu, ili po mraku. Kada je mrak, sočivo se otvara do F1.5 kako bi pustilo svetlost za svetlu i jasnu fotografiju, Po dnevnom svetlu, sočivo se prebacuje na režim F2.4 kako bi pomoglo da fotografija izgleda oštro. Fotografije napravljene noću ili pri slabom osvetljenu imaće redukciju zamućenja i biće jasne i svelte, zato što režim blende od F1,5 pronalazi svetlo čak i u mraku.

Ako ste kreativni i volite da istražujete nove mogućnosti, dovoljno je da sa automatskog podešavanja kamere pređete na pro režim, što će vam omogućiti da se samostalno poigrate sa otvorom blende, i napravite prave umetničke fotografije. Uz malo veštine i malo sreće možda uspete da otkrijete i neke sasvim nove efekte.

  • Zahvaljujući optičkoj stabilizaciji slike (OIS) fotografije će biti oštre čak i kada su snimljene u pokretu, a zahvaljujući tome što je i ovaj model Samsunga vodootporan, idealne fotografije možete napraviti čak i po kiši.
  • Kamera pruža još mnogo zabavnih opcija, pa je tako na modelu S9+ dostupno fokusiranje uživo uz funkciju zamućenih oblika u pozadini. Ovaj model se razlikuje od modela S9 i po tome što ima dualnu kameru, a ostale razlike između performansi ovih modela možete pogledati ovde i ovde.
  • Pravljenje video snimaka sa ovom kamerom takođe će biti nezaboravno iskustvo. Dobićete mogućnost da budete sami svoj režiser, recimo dodavanjem super usporenih delova u svoje video-snimke ili naglašavanjem određenog trenutka. Usporen snimak višeg stepena, ili super usporen snimak nastaje pri neverovatnoj brzini od 960 frejmova u sekundi, zahvaljujući super brzom senzoru. Snimak se može brzo i lako urediti dodavanjem muzike, ili možete napraviti gif sa tri različita načina pravljenja petlje: unazad, unapred ili promenljivo.
  • Još jedna zabavna opcija je AR Emoji koja će vam omogućiti da napravite virtuelnu verziju sebe jednostavnim selfijem, a zatim svoje reakcije možete da iskoristite u pravom životu i podelite kao emoji nalepnicu ili video-snimak.

 

Revolucionarna kamera, ali i besprekoran dizajn, unapređen zvuk, i još mnogo toga, pružiće neponovljiv osećaj pri korišćenju ovog uređaja. Sve potrebne informacije o karakteristikama modela S9 i S9+ kao i uslovi za njihovu kupovinu uz vrlo povoljne pakete, dostupni su na sajtu mts-a.

 

 

pripremila I.P.