Zašto je pamuk najbolji izbor za garderobu vaše bebe

Zašto je pamuk najbolji izbor za garderobu vaše bebe
Lepota i zdravlje Stil i dom Sve vesti

 

Koža bebe je jako nežna i osetljiva. Zato se garderoba za bebu mora vrlo pažljivo birati. Iako postoji veliki izbor brendova na tržištu, samo u jednom slučaju nećete pogrešiti, a to je ako za svoju bebu odaberete odeću od prirodnog materijala kao što je čist pamuk.

Lekari se po ovom pitanju potpuno slažu: garderoba od pamuka najbolji je izbor za decu. Veštački, sintetički materijali mogu prouzrokovati pojavu ekcema i raznih alergija, i da bi se to izbeglo garderoba mora biti od prirodnog materijala. Sa garderobom koja sadrži 100% pamuka roditelji će biti najsigurniji.

 

Zašto je garderoba od pamuka najbolji izbor za vaše dete?

 

  • Pamuk je potpuno prirodan materijal. Garderoba od pamuka je mekana i nežna i beba će se u njoj osećati najprijatnije. To nije teško proveriti, sigurno i vi imate svoju omiljenu majicu ili pidžamu od pamuka u kojoj biste proveli ceo dan. A koliko je tek za bebu važno da svoj dan provede u nežnoj, prijatnoj odeći.
  • Još jedan razlog zašto je pamuk prijatan i dobar za kožu je to što pamuk apsorbuje vlagu i omogućava da koža bebe diše.
  • Kao potpuno prirodni materijal, pamuk nije alergen. Stoga nećete morati da brinete da li će se kod bebe pojaviti problemi na koži, poput osipa i ekcema. Ekcem je jedan od najčešćih kožnih problema kod dece, i može se javiti u uzrastu od nekoliko meseci do 5 godina, a nekada i kasnije. Osim svraba i crvenila kože, deca koja imaju ekcem imaju povećan rizik i od nekih drugih oboljenja, stoga je jako važno da se na vreme tretira. Iako je genetika u pojavi ekcema jedan od važnijih faktora, važna je svakako i prevencija, zbog čega je i jako bitan izbor pamučne garderobe u kojoj će bebina koža biti sigurna.
  • Pamuk je najbolji izbor ukoliko dete ima disajne probleme. Ako dete ima neki oblik astme, važno je znati da je i u tom slučaju garderoba od pamuka najbolji izbor, jer pamuk ne oslobađa čestice koje bi mogle da izazovu napad.
  • Higijena i lako održavanje takođe su razlog da odaberete pamuk: pamučne tkanine lako otpuštaju prljavštinu pa se ne moraju koristiti jake hemikalije, koje mogu biti štetne, da bi se otklonile mrlje. Takođe, pamuk se može prati na visokim temperaturama, što je neophodno da bi se sterilizovala garderoba za vašu bebu.
  • I na kraju, osim što je dobar za vašu bebu, pamuk je dobar izbor i zbog očuvanja okoline, kao potpuno prirodan i biorazgradiv materijal.

 

Iz svih navedenih razloga pamuk je najbolji i, zapravo, jedini dobar izbor za garderobu vaše bebe. Preporučujemo da posetite Jasmil Junior i obradujete kožu vaše bebe, ali i svoju kožu, udobnom i zdravom pamučnom garderobom.

 

pripremila I.P.