Uređenje dvorišta je način da ispoljite svoju ličnost

Uređenje dvorišta je način da ispoljite svoju ličnost
Biznis i ekonomija Stil i dom Sve vesti

 

Nije svaka ideja dobra, a ona koja je dobra ne mora uvek biti ni previše skupa. Pored toga što nešto novca treba odvojiti, potrebno vam je vremena i doza kreativnosti.

Iako je cveće mnogim damama prvi izbor pri uređenju enterijera, treba imati na umu da ono iziskuje i ogromni trud kako bi se ispravno negovalo. Umesto zasađenog cveća iliti redova cveća, možete kombinovati prirodno i veštačko i tako zadovoljili i sebe i potrebe modernog života. Veštačko cveće je sve zastupljenije kako u domovima tako i u dvorištu i poprilično može da olakša trud oko uređenja. Pritom, smanjujete troškove i od jednogodišnjih biljki dobijate svevremenske.

Nega drveća je takođe zahtevna. Neugodno je kada se na tlo dvorišta sakupi lišće koje opada, plodovi koji su istruleli… Pa, ukoliko se ipak radi o prostoru u kojem živite, bolje se opredeliti za višegodišlje drveće. Četinari su pravi izbor, a vašem dvorištu će dati otmeniji i prefinjen izgled.

Sada dolazimo do podloge. Korov i trava koja u sezoni kreće nezgrapno da raste , neugledno dvorište, ili pak ugažena trava – sigurno nisu slika koju želite da posmatrate. U redu je, imate kosilicu, ali često umesto vas to nema ko drugi da uradi i onda ostajete u problemu. Od prelepog dvorišta dobijate smetilište… Danas postoji mnogo savremenih servisa koji će Vam vrlo povoljno pomoći u tome da vaše dvorište izgleda besprekorno. U GREEN SERVICE-u će vam pomoći da raskrčite zarasle površine, pokosite travu, zasejete novu ili pak, postavite tepih travu, koja se sve više čini praktičnim rešenjem. Naš je savet da travnatu površinu svakako smanjite, pa za te potrebe možete kombinovati tepih travu i danas vrlo isplativo rešenje – šljunak.

Verujemo da ne biste voleli da vaše dvorište postane oaza za neprijatne poglede prolaznika. Neuredno dvorište ostavlja utisak i ovama samima. Ne želite da budete neuredni komšija sa kojim niko ne razgovara, je l’ da?!

Prepustite se onima koji štede Vaše vreme i novac.

 

 

pripremila M.S.