Upoznajte Shudu – prvi svetski digitalni model

Upoznajte Shudu – prvi svetski digitalni model
Sve vesti Svet Tehnologija

 

Prelepa Shudu spada u najlepše ali i najkontroverznije modele na Instagramu, a ono što je zanimljivo u vezi sa njom je to da ona zapravo nije stvarna, već je umetnički projekat jednog fotografa, Kamerona Džejms Vilsona. Ona je CGI – Computer-generated imagery.

 

U današnje vreme, kada se tehnologija i proširena realnost udružuju sa mnogim oblastima, pa i sa modom, pojavljivanje digitalnog modela nije veliko iznenađenje, ali je i dalje neobično i privlači veliku pažnju javnosti.

 

Tvorac ovog modela kaže da mu je za jednu sliku potrebno oko tri dana, a tu su i nedelje prethodnog planiranja. Ipak, on tvrdi da mu cilj nije bio novac ili biznis, već je Shudu pre svega njegov način da se izrazi.

 

U početku se za Shudu mislilo da je stvarna pa su na njen Instagram profil pristizale i konkretne ponude da im bude model, ali je kasnije Kameron otkrio da je u pitanju umetnički projekat. Sada su mnoge kompanije zainteresovane za njene fotografije, ali njen tvorac tvrdi da pažljivo bira s kim će uspostaviti saradnju, jer ne želi da odstupa od onog što je zamislio za svoj model Shudu.