U Londonu moguće plaćanje uličnih svirača karticom

U Londonu moguće plaćanje uličnih svirača karticom
SLIKA DANA Sve vesti Svet Tehnologija

 

Nemate sitno? Platite karticom.

U Londonu je pokrenut projekat koji će pomoći uličnim sviračima da zarade nešto više novca, tako što će od sada moći da budu plaćeni i beskontaktnim karticama.

 

Kroz inicijativu gradonačelnika Londona, Busk in London, i uz pomoć tehnološke kompanije iZettle, London će svojim uličnim sviračima omogućiti da, osim u kovanicama i papirnim novčanicama, za svoja izvođenja budu plaćeni i beskontaktnim karticama ili bilo kojim uređajem koji podržava tehnologiju za plaćanje. Inicijativa Busk in London će proširiti ovu tehnologiju po celom gradu, pa će primanje donacija na ovaj način biti dostupno svim uličnim sviračima kako bi mogli i dalje da razvijaju svoj talenat te od toga nešto bolje da žive.

 

Sada će se pored uličnih svirača osim posude za novac ili šešira nalaziti i terminal, pa prolaznici kojima se nastup svidi mogu samo da prislone svoju karticu i plate za taj muzički užitak

 

Prva koja je testirala ovaj vid plaćanja bila je Šarlot Kempel, koja je već posle dve nedelje primetila povećanje zarade koju ima kao ulični izvođač.