Šta su HR agencije i kako vam mogu pomoći da pronađete posao ili radnike

Šta su HR agencije i kako vam mogu pomoći da pronađete posao ili radnike
Administracija Srbija Sve vesti

 

HR je skraćenica koja potiče od engleskog human recources što bi značilo ljudski resursi, ili radna snaga.

HR agencije se, dakle, u najširem smislu bave ljudima u svetu poslovanja – bilo onima koje traže posao, ili onima koji posao nude, ove agencije vrše ulogu posredovanja između ovih grupa.

 

Ako tražite radnike…

 

…HR agencije mogu da vam ponude mnogo korisnih HR usluga koje će vam u ovom procesu biti od velike pomoći.

U HR usluge obično spadaju: predselekcija i regrutacija kandidata za zaposlenje, usluge ustupanja radnika, outstaffing usluge (preuzimanje radnika), i privremeno zapošljavanje (staff leasing). Prednost korišćenja ovih usluga ogleda se pre svega u tome što se na ovaj način olakšava procedura zapošljavanja, zamene i otpuštanja radnika, i smanjuju se obaveze i odgovornost po Zakonu o radu, jer agencija u ovim slučajevima preuzima administrativnu ulogu i odgovornost poslodavca i poreskog obveznika.

Na sajtu jedne od vodećih HR agencija kod nas HR Bulevar možete videti i koje su ostale prednosti ovakvog načina zapošljavanja a možete odmah i zatražiti informativnu i finansijsku ponudu HR usluga ovde.

 

Ako tražite posao…

 

…HR agencije mogu vam pomoći da pronađete posao koji najviše odgovara vašem profilu i radnom iskustvu direktnim zapošljavanjem ili upućivanjem na rad kod poslodavaca. Redovno praćenje aktuelnih oglasa i poslovnih ponuda na sajtu HR agencije svakako će uvećati šanse za zaposlenje, a na sajtu agencije HR Bulevar tvrde da njihov servis zapošljavanja saradjuje sa vodećim kompanijama koje imaju stabilan položaj na tržištu, tako da je verovatnoća uspešnog zapošljavanja prilično visoka. Trenutnu ponudu poslova možete pogledati ovde. Prednost traženja posla preko agencije ogleda se pre svega u transparentnosti i korektnosti, a jedan od razloga zašto se uglavnom sve do finalnog razgovora ne zna ime poslodavca jeste da bi se sprečile moguće zloupotrebe, kao što je traženje veze u firmi.

 

Ako ste student…

 

…omladinske i studentske zadruge pomoći će vam da na najbrži način dođete do posla koji će vam pomoći da dodatne zaradite dok studirate, a koji vam, opet, neće oduzeti previše vremena. Omladinska i studentska zadruga Bulevar nalazi se u Beogradu, ali ima i razvijenu mrežu partnera širom Srbije, tako da vam može pomoći da pronađete posao i ako studirate u nekom drugom gradu. U ovu omladinsku zadrugu se možete učlaniti i ako niste student, već nezaposleno lice do 30 godina starosti.

 

Ako je vaš posao iz snova rad u inostranstvu…

 

…Postoje agencije koje vam i u tome mogu pomoći. Dream Works 035 je agencija za zapošljavanje koja se nalazi u Jagodini i koja se uspešno bavi posredovanjem i zapošljavanjem kako u zemlji tako i u inostranstvu.

 

 

pripremila I.P.