Niš: Obeležava se Evropski dan jezika

Niš: Obeležava se Evropski dan jezika
Kultura Nauka i obrazovanje Sve vesti Ulice grada

Evropski dan jezika, 26. septembar, biće obeležen na Filozofskom fakultetu u Nišu programom koji su pripremili studenti i profesori, dok se na drugoj lokaciji organizuje Polyglot kafe gde će zainteresovani moći da vežbaju strani jezik kroz razgovor.

 

U amifteatru niškog Filozofskog fakulteta od 12 sati, u sredu, 26. septembra, studenti i nastavnici izvešće muzičko-recitatorsko-plesni kolaž na jezicima koji se na ovom fakultetu. Kako kažu na Filozofskom, program je otvoren za sve zainteresovane.

Nešto kasnije, od 19 sati u niškom kafeu Labeerint Francuski institut u Nišu u partnerstvu sa Polyglot Club-om iz Niša i EU info point Niš, organizuju Polyglote Cafe.

 

Koncept je sledeći: sedite za stolom sa naznačenim željenim stranim jezikom koji želite da provežbate ili slušate, možete da se pomerate i menjate stolove koliko god želite u toku večeri, kako bi uživali u različitim jezicima i upoznavanju novih ljudi – objašnjavaju organizatori.

 

Objašnjavaju da su u ovaj kafe poliglota svi pozvani, bez obzira na uzrast ili nivo znanja jezika.

Svake godine na dan 26. septembar, u svim krajevima Evrope proslavlja se Evropski dan jezika. Ova inicijativa Saveta Evrope, započeta 2001. godine, posvećena je naglašavanju značaja svih evropskih jezika. Ovim putem, 800 miliona Evropljana u 47 zemalja članica Saveta Evrope ohrabruje se da uči više jezika, u svim uzrastima, kako u školi tako i izvan nje.

 

izvor: juznevesti.com