Kako da kontrolišete vreme koje vaše dete provodi na internetu: Vip nudi pomoć roditeljima u vidu aplikacije

Kako da kontrolišete vreme koje vaše dete provodi na internetu: Vip nudi pomoć roditeljima u vidu aplikacije
Srbija Sve vesti Tehnologija

 

Kako kontrolisati vreme koje dete provodi na internetu, pitanje je koje se postavlja kod mnogih roditelja. Većina roditelja smatra da njihova deca provode previše vremena na internetu, a 3 od 4 roditelja želi da ima veću kontrolu nad sadržajima kojima njihova deca pristupaju.

Vip je zato ponudio roditeljima rešenje u vidu aplikacije koja se zove Vip Dečja Zona, koja omogućava da se jednostavno blokiraju određene aplikacije, da se filtrira internet sadržaj, i da se kontroliše vreme koje dete provodi uz telefon ili tablet.

 

Aplikacija Vip Dečja Zona ima sledeće funkcije:

 

  • Dnevna ograničenja: omogućava jednostavno podešavanje vremena koje će dete provesti na telefonu. Roditelji sami biraju koliko dete može provesti vremena na telefonu u toku jednog dana, i kada to vreme istekne, telefon sam prelazi u zaključan režim.

 

  • Rasporedi i tajmeri: vreme se može i rasporediti u određene zone, roditelji sami mogu odabrati kada će uređaj biti u zaključanom režimu rada, što je dobro kada hoćete da uspostavite fiksni raspored spavanja, obroka, pisanja domaćih zadataka i sl.

 

  • Bezbedno korišćenje interneta i aplikacija: uz pomoć ove aplikacije automatski se mogu blokirati svi sajtovi sa neprikladnim sadržajem za decu (kojih ima oko 4 mliliona). Roditelji sami mogu birati koje će aplikacije biti dostupne na telefonu, a postoji i mogućnost da se potpuno blokira kupovina aplikacija, pristup internetu, kao i korišćenje kamere.

 

Kontrola nad uređajem koje dete koristi može se vršiti i na daljinu, jer je dostupna preko pretraživača.

 

Aplikacija se može bespatno preuzeti u toku promotivnog perioda na OVOM linku.