Jubilarno kolektivno venčanje u Beogradu

Jubilarno kolektivno venčanje u Beogradu
Srbija Stil i dom Sve vesti

Ove godine održava se jubilarno dvadeseto kolektivno venčanje u Beogradu.

Svi oni koji su odabrali da na ovaj način stupe u bračnu zajednicu ne moraju se sami truditi oko biranja datuma, jer on je već određen, i to će biti 20.maj. Svečani program koji će prenositi i televizija počinje u 10h na platou ispred Skupštine grada.

Kolektivno venčanje svake godine je sve popularnije, a razlozi tome su brojni. Finansijski momenat često zna da bude odlučujući, ali daleko od toga da je to jedini razlog. Mnogi parovi uživaju u činjenici što će u istom danu zajedno sa još oko 200 parova izgovoriti svoje sudbonosno da, a ovaj nesvakidašnji prizor privlači pritom i pažnju cele Srbije, zbog čega će se mladenci naći i u prenosu nacionalne televizije. Stoga je mnogo faktora koji će ovaj dan učiniti apsolutno nezaboravnim.

Šta je sve besplatno?

Samo venčanje je potpuno besplatno, a u okviru programa su ponuđene i mnoge druge besplatne ili povoljne usluge, koje mladenci mogu ili ne moraju koristiti. Iznajmljivanje venčanice na dva dana je besplatno i mlade se mogu opredeliti za jednu od 500 venčanica kojih ove godine ima u ponudi, ali, naravno, nisu u obavezi. Besplatan je i bidermajer, fotografije i snimak venčanja, frizura za mladoženju. A tu su i popusti za burme i mladinu frizuru i profesionalnu šminku. Mladenci mogu da iskoriste i besplatno savetovanje sa lekarima, u toku trajanja generalne probe venčanja. Ove godine na raspolaganju će im biti: dr Nada Macura, kardiolog, dr Ida Stanković  specijalista ginekologije i akušerstva i dr Branka Lazić, specijalista opšte medicine.

Još jedan razlog zašto biste se opredelili za ovu vrstu venčanja je i to što je sve daleko jednostavnije. Ako želite da izbegnete glavobolju oko organizacije venčanja, potrebno je samo da pratite savete organizatora i držite se unapred određene satnice, i sve će proći bez problema. Programom je obuhvaćen svaki segment od dolaska mladenaca, smeštaja i generalne probe, pa do svečanog čina kolektivnog venčanja, bacanja bidermajera i kolektivnog druženja.

A da bi sve proteklo u najboljem redu, potrebno je da se na vreme prijavite, prikupite potrebnu dokumentaciju, i naravno, dođete na vreme.

Pravo na prijavu imaju svi građani Republike Srbije koji prvi put stupaju u bračnu zajednicu.

Kako se prijaviti i šta je sve potrebno od dokumenata?

Prijavljivanje za kolektivno venčanje vrši se sve do popune mesta, s tim da u Skupštinu može da stane oko 200 parova. Prijavljivanje se vrši svakog radnog dana od 12 do 15h na telefone  011/ 3691-258 i 063/ 88-33-220. Nakon što se prijave, parovi dobijaju svoj redni broj, a zatim su u obavezi da u što kraćem roku odnesu svoja lična dokumenta u opštinu Palilula. Mladenci su u obavezi da zajedno dođu u opštinu i donesu sledeća dokumenta: 1. IZVOD IZ MATIČNE KNJIGE ROĐENIH 2. UVERENJE O DRŽAVLJANSTVU, 3. LIČNE KARTE (mlada i mladoženja), 4. KOPIJE LIČNIH KARATA KUMOVA. Ove godine rok za prijavu je bio 5.maj, ali sada kada znate kako sve funkcioniše, možete na vreme da se pripremite za sledeću godinu ili da pogledate kako je to bilo prošle godine u snimku ispod.

 

pripremila I. P.