Japansko iscrtavanje obrva – Savršene obrve konačno moguće

Japansko iscrtavanje obrva – Savršene obrve konačno moguće
Lepota i zdravlje Sve vesti

 

Savršene obrve – da li je tako nešto uopšte moguće?

 

Izgleda da je odgovor na ovo pitanje ipak potvrdan. Iako su se trendovi po pitanju izgleda obrva kroz istoriju stalno menjali, ono što ne izlazi iz mode jeste da obrve budu u skladu sa oblikom lica, a današnji trend, da obrve izgledaju što prirodnije, čini nam se za sada najboljim rešenjem. Prirodno, međutim, u ovom kontekstu, nikako ne znači da treba prestati sa svakom negom obrva, (teško da bi neko voleo da ima jednu spojenu obrvu posred čela), već ono čemu se zapravo teži jeste prirodan izgled lepo sređenih obrva. To znači da na tetoviranje obrva, koje izgleda veštački i ne može se prepraviti, konačno možemo da zaboravimo. A crtanje obrva kao deo jutarnjeg rituala šminkanja, koje oduzima previše vremena i daje prilično kratkorjane rezultate (uz svu opasnost od kiše), još jedna je metoda koju možemo da ostavimo iza sebe. Nova metoda uz pomoć koje će obrve izgledati baš kako želite, prirodno i lepo oblikovano, dostupna je danas u kozmetičkim salonima, i zove se japansko iscrtavanje obrva.

 

Šta je zapravo japansko iscrtavanje obrva i šta se ovim tretmanom postiže?

 

Japansko iscrtavanje obrva je metoda polu-trajnog popunjavanja i oblikovanja obrva, nakon čega obrve izgledaju prirodno i lepo oblikovano, u skladu sa oblikom lica. Obrve se ne čupaju, već se iscrtavaju. Precizno se iscrtava svaka dlačica tamo gde prirodna nedostaje pa je razlika između prirodnog i nacrtanog dela obrve potpuno neprimetna. Oblik obrva rekonstruiše se u skladu sa fizionomijom lica, zbog čega konačni rezultat izgleda potpuno prirodno, jer su obrve potpuno prilagođene obliku lica.

 

Koliko dugo traju ovakve obrve?

 

Japansko iscrtavanje obrva svakako spada u dugotrajno rešenje. Ovako iscrtane obrve mogu trajati i do 3 godine, jer se pigment koji se ubacuje vezuje za ćelije epiderma, a kako se ove ćelije obnavljaju u periodu od 3 do 5 godina, ovo je i neki optimalan period koliko pigment može da se zadrži na koži. Svakako se preporučuje da se u ovom periodu rade i potrebne korekcije, ali za tim se potreba ne javlja često. Jednom godišnje bi svakako bilo dobro uraditi korekciju, a od tipa kože će zavisiti da li je potrebno i češće.

 

Da li ovaj tretman boli?

 

Ovaj tretman je gotovo bezbolan. Pigment se u kožu ubacuje u jako plitkom sloju, tako da nema krvarenja, nema otečenosti, nema ni boli, ali se može javiti neugodan osećaj. Tretman, s druge strane, ne traje dugo (oko 2 sata) , pa ni neka vrsta neugodnosti, ukoliko se javi, neće dugo trajati. Mnogo jači efekat biće nakon tretmana kada usledi neka vrsta šoka zbog novog oblika obrva, i biće potrebno par dana za privikavanje, ali će nakon toga uslediti i pravi, željeni efekat: savršeni oblik obrva, koji se savršeno uklapa uz oblik lica, i savršeno odražava vaš karakter i raspoloženje.

 

Dugotrajni rezultat i vaše zadovoljstvo čine ovaj tretman dobrom investicijom. Za više informacija o samom tretmanu i njegovoj ceni pozovite Centar za Masaže Beograd