Eksluzivno: Kako to izgleda kada jedan Korejac voli Srbiju?!

Eksluzivno: Kako to izgleda kada jedan Korejac voli Srbiju?!
Kultura Srbija Sve vesti Svet Top Zabava

Susret u Srbiji sa ovim nesvakidašnjim momkom nas je ostavio bez teksta. Ne zato što jedan momak iz Južne Koreje boravi u Srbiji, već zbog činjenice da on studira srpski jezik.

 

Njegovo ime je Kyeongmin Park, ali ga u Srbiji svi znaju samo kao Park. Ima dvadeset dve godine i trenutno se nalazi u Srbiji zato što je dobio stipendiju svog fakulteta. Za nas je bila veoma fascinantna činjenica da je fakultet koji on studira zapravo u Južnoj Koreji a da je u Beogradu zbog stipendije. Možda biste pomislili da se u njemu kriju nespojive stvari, da Srbija i Koreja nemaju nikakve sličnosti, ali evo šta o svojim interesovanjima i boravku ovde govori Park.

 

„Mislim da je istorija Srbije i Koreje slična, to mi je bilo veliki razlog i motivacija. Kao i Srbija, Koreja je bila mnogo puta okupirana od strane Japana, Kine, čak i Mongolije. I još, Koreja je imala ratove sa sopstvenom nacijom, kao i Srbija, a onda sada ima Južnu Koreju i Severnu Koreju, ali smo bili jedna zemlja“, navodi svojim rečima Park.

„Za mene, Srbija je kao moja zemlja u Evropi. Neko mozda će kazati , to nije pravo, ali ja mislim tako. Tako da, za mene je vrlo interesantno da budem ovde! Pa sam odlučio da učim i studiram srpski na fakultetu, ja sam zadovoljan“, završava Park.

Park nije znao za našu u narodu čestu jezičku nedoumicu, pa o sebi govori kao o Korejcu, a ne o Korejancu, to bi bilo potpuno pogrešno.

 

Kao veliki fan Srbije on je pokrenuo i svoj You Tube kanal a jedan od njegovih popularnijih snimaka možete pogledati ovde.

pripremila: M.S.