Početak: новембар 29, 2018
8:00 pm
Kraj: децембар 1, 2018
11:00 pm

Mesto Događaja

9.brigade, Niš

GPS: 43.3167458, 21.9055688

61. Zlatna rukavica

 

Promocija boksa širom Srbije

Organizator je Bokserski savez Srbije.

 

Bokseri Srbije spremni za „Zlatnu rukavicu“ u Čairu

 

Prestižni međunarodni turnir u boksu, koji ove godine slavi 61. rođendan – „Zlatna rukavica“ biće održan u niškoj Hali „Čair“ od 29. do novembra do 1. decembra 2018. godine.

Boks selekcija Srbije nakon zajedničkih priprema sa reprezentacijom Rusije, koje su održane u Beogradu, kao i takmičenja na tradicionalnom i veoma cenjenom međunarodnom turniru u Skoplju – „Zlatnom gongu“ gde su uzeli četiri zlata i tri srebra i bili najuspešniji tim ovog  48. po redu turnira, otputovali su u Niš gde sledi najznačanije takmičenje za naše momke u finišu sezone.

“Zlatna rukavica” i vrhunski boks vraća se pod svodove niškog „Čaira“ nakon 21 godinu. Poslednji put ova manifestacija gostovala je u sportskoj lepotici Niša 1997. godine. Kroz ovogodišnju „Zlatnu rukavicu“  proći će preko 80 boksera iz 25 zemalja. Očekuju su vehusnki mečevi, borbe u kojima će svaki bokser izgarati za pobedu, uz scenografiju nalik onoj u Las Vegasu, te žiri koji čine legende srpskog i jugoslovenskog boksa: Mirko Puzović, Fazlija Šaćirović, Bratislav Ristić, braća Tadija i Slobodan Kačar, Aca Rusevski i Damir Škaro.

 

Finalne „Zlatne rukavice“ zakazano je za 1. decembar 2018. sa početkom od 19 časova u Hali „Čair“, a zahvaljujući pokroviteljstvu Grada Niša ulaz će biti besplatan za sve ljubitelje plemenite veštine.

„Zlatna rukavica“ danas je turnir na kojem ponovo boksuju samo šampioni, konkurencija je prejaka, pa su mnogi odustali zbog “ prehlada, povreda i sličnih razloga”, ali su zato najbolji naši bokseri potvrdili učešće i obezbedili sebi šansu da sledeće godine budu učesnici reprezentativnih priprema.

“ Ovo je turnir za najbolje. Ovo je turnir za najhrabrije, pa zato pozivam sve profesionalbe boksere, kik boksere kao i MMA borce da se prijave i odmere snagu sa najboljima. To je svetski trend, potrebna je samo hrabrost da se prijave, a u ringu neka pobeđuju najbolji“ – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

 

Podsećanja radi, čuveni „ Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957.godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena – Beneš, Parlov, Puzović, Ristić, braća Kačar, Rusevski, Vujković, Džakula i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.

 

(izvor: Bokserski savez Srbije, prenosi BLIC)

 

 

Naknade & Ulaznice
Besplatno
0,00

SC „Čair“, Niš

Sportska sala, hala Čair, događaji, koncerti
[button title="Pozovite!" url="018511979"]   Sportski centar Čair, lokalno poznat kao Hala „Čair“, je višenamenska arena (hala) u Nišu, Srbija. Kapacitet je 4.000 mesta za sportske događaje i 6.500 mesta za koncerte[1]. Trenutno je domaći teren košarkaškog…