Početak: 15/05/2021
20:30
Kraj: 15/05/2021
22:30

Mesto Događaja

Bulevar Arsenija Čarnojevića 58

GPS: 44.8141527908, 20.4212880135

(izvor: Štark Arena)
Nakon što su pre tri nedelje obavestili svoju publiku da odlažu evropsku turneju, Nick Cave and The Bad Seeds objavili su nove datume. Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15. maja 2021. godine u Štark Areni. Sve kupljene ulaznice važiće i za novi datum.

 

Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15. maja 2021. godine u Štark Areni. Sve kupljene ulaznice važiće i za novi datum.

Iako je pomeranje celokupne turneje predstavljalo veliki poduhvat, Nick Cave je sve vreme pokazivao najveću zabrinutost za svoju publiku i isticao da je zdravlje ljudi najbitnije.

“Doneli smo odluku da odložimo Nick Cave & The Bad Seeds evropsku i UK turneju. Duboko razočarani, to nam u ovom trenutku izgleda kao najbolja odluka kako bismo vas sve sačuvali i kako biste bili sigurni koliko god je to moguće.“ – objavljeno je na oficijelnoj facebook stranici Nick Cave and The Bad Seeds.

Na svom blogu – Red Hand Files – Nick Cave navodi da slobodno vreme u izolaciji koristi da osmisli sve detalje turneje koja prati izlazak albuma Ghosteen i da će koncerti biti jedno neverovatno iskustvo.

U svom stilu, u istom tekstu, Nick Cave savetuje svoju publiku kako da kvalitetno i pametno iskoriste izolaciju i da prekrate vreme kako bi se što pre približili novim datumima koncerata:

“Postoje različite forme angažovanja, dostupne svima nama. Mejl prijatelju koji živi daleko, telefonski razgovor sa članovima porodice, ljubazna reč komšiji, molitva za one koji rade na prvoj liniji fronta. Ovi jednostavni gestovi mogu da ujedine svet šireći ljubav okolo, povezujući sve nas.”

Koncert koji je trebalo da se održi 4. juna, pomera se za 15. maj 2021. godine. Sve kupljene ulaznice važe za novi datum.

***

Jedan od najvećih svetskih bendova će nastupiti u 19 zemalja, uključujući 6 nastupa u Velikoj Britaniji.

Recenzije koncerata Nick Cave and The Bad Seeds:

„Radosno i neočekivano trijumfalno” The Guardian

“Napeto i gromoglasno, ali i nežno i katarzično. Maestralno” The Independent

“Izvanredan odgovor na nezamislivo” The Telegraph

Karte u prodaji od petka 25. oktobra od 10:00 po lokalnom vremenu na nickcave.com, na tickets.rs, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision-a

Sedamnaesti album benda Nick Cave and The Bad Seeds Ghosteen je objavljen na digitalnim platformama 4. oktobra 2019, i širom sveta je okarakterisan kao najbolji album benda u dosadašnjem radu. Vinil i CD će se naći u prodaji u petak 8. novembra, naručivanje nanickcave.com/ghosteen

O albumu Ghosteen:

“…Zapanjujući dvostruki album koji postavlja očaj naspram empatije i vere. U jednu ruku ne bi trebalo biti iznenađujuće što je dobar koliko jeste. Ipak, slušajući Ghosteen, veoma je teško ne biti zatečen.” The Guardian

“Zadivljujući sjaj” The Times

“Grandiozan u dizajnu i prepun retke lepote i dubokih, poetičnih stihova.” The Sun

“Remek-delo melanholije” Rolling Stone 4.5

“Izuzetan album koji odiše agonijom, iskrenošću i tihim čuđenjem.” The i

“Nick Cave je na vrhuncu svog stvaralaštva i Ghosteen je jedno od njegovih najvećih dostignuća.” 10/10 The Line of Best Fit

„Na svom novom albumu, Nick Cave dočarava duboki i snažni osećaj traganja.” The Quietus

 

Naknade & Ulaznice
Najniža cena ulaznice
Cena ulaznice varira u odnosu na izabrano mesto